Volledig traject

Bij een volledig headhunt traject adviseert, selecteert en bemiddelt Executive+ voor u van begin tot eind het hele headhunt proces.

1. Behoeftebepaling
In deze fase worden alle aspecten omtrent de functie geanalyseerd en nemen wij de benodigde functie-eisen, competenties en benodigde karaktereigenschappen met u door. Tevens worden de bedrijfscultuur, toekomstplannen, targets en uitdagingen in kaart gebracht. Evenals mogelijke interventies en te verwachten vertragingen.

We spreken uitvoerig uw markt en concurrentiepositie door, om te bepalen uit welke branches de potentiële kandidaten afkomstig kunnen zijn. Op deze wijze komen we tot target branches en eventueel target bedrijven.

2. Het vinden van de beste kandidaat
Kandidaten worden geïdentificeerd via diverse kanalen. Executive+ maakt gebruik van de nieuwste recruitmenttechnieken om de beste kandidaten in beeld te krijgen. In deze fase wordt een “longlist” van potentiële kandidaten opgesteld en met de opdrachtgever besproken.

3. Het benaderen van kandidaten
Een juiste benadering van kandidaten is uiterst belangrijk. Potentiële kandidaten willen worden benaderd door een professional die weet waar hij of zij over praat, maar vooral voor een functie daadwerkelijk passend is en een volgende stap in hun carrière biedt.

4. De selectie
Deze fase bestaat uit het voeren van diepgaande selectiegesprekken met potentiële kandidaten. Op basis van jarenlange ervaring en het gebruiken van passende interviewtechnieken, weet executive+ de juiste diepgang te creëren en haalt alles naar voren wat belangrijk is. Uiteraard worden referenties ingewonnen via persoonlijk contact en social media.

5. Kennismaking met de opdrachtgever
Na de selectiefase is een shortlist van potentiële kandidaten ontstaan. Executive+ arrangeert gesprekken tussen kandidaat en opdrachtgever en draagt zorg voor een uitgebreide feedback richting beide partijen.

6. Het aangaan van de arbeidsovereenkomst
Het doel van executive search / headhunting is uiteraard het sluiten van een arbeidsovereenkomst met de beste kandidaat. Executive+ kan desgewenst ook in deze laatste fase begeleiding en ondersteuning bieden.

7. Indiensttreding
Het contact met Exective+ houdt niet op na het aangaan van de arbeidsovereenkomst. Wij blijven met zowel u als opdrachtgever als met de kandidaat in contact.

Neem contact met mij op voor vrijblijvend advies.

“Ik richt me als headhunt expert in mijn zoektocht naar toptalent op kandidaten die niet bewust op zoek zijn naar een andere baan, maar die hun succes inmiddels al wel bewezen hebben en open staan voor een nieuwe uitdaging.